Lärar/elevhandledningar och Key Cards

Under hösten 2015 är urvalet konstverk som visas i våra konstsalar begränsat på grund av ombyggnad. Våra handledningar och Key Cards lämpar sig även för arbete på egen hand i klassrummet. Vill du veta om ett specifikt konstverk hänger framme i konstsalarna för tillfället – välkommen att kontakta vår reception eller någon av våra museipedagoger (se menyval Kontakt). 

Porträtt i konsten – med fokus på genus och identitet
Ett målat porträtt  kunde användas som  statussymbol, för att visa sin identitet – vem man var eller kanske vem man ville vara. På vilket sätt visar vi vår identitet idag? Hur markerar vi status och grupptillhörighet?
Diskussionsunderlag och förslag på övningar. Materialet passar högstadiet och gymnasiet. 
Ladda ned pdf-fil här: Porträtt i konsten 

Med fokus på mode – om roller, kamp och ideal
Kläder har i alla tider använts för att markera status, makt och grupptillhörighet. Modet växlar ständigt och påverkas av samhället och viktiga världshändelser. Hur tror du olika modestilar skapas? Vad inspireras du själv av när du väljer kläder?
Diskussionsunderlag och förslag på övningar. Materialet passar högstadiet och gymnasiet.
Ladda ned pdf-fil här: Med fokus på mode


Key Cards:

Med Länsmuseets Key Cards kan du titta närmare på ett konstverk eller ett material. Du får en kort beskrivning/bakgrund och förslag till frågeställningar och övningar för fördjupning.